Deti v Číne

Deti v Číne navštevujú školu 12 rokov. Rovnako ako vo väčšine krajín, vzdelávanie je rozdelené do troch úrovní. Je zaujímavé, že od roku 2008 sa od krajiny vyžaduje, aby sa v škole zúčastňovalo deväťročného vzdelávania, ktoré je bezplatné.
Ďalej sa rodičia a dieťa môžu samostatne rozhodnúť, či budú pokračovať vo vzdelávaní v posledných troch triedach. Základná škola v Číne pokračuje pre dieťa od 6 do 11 rokov. Od 12 do 14 rokov študenti ukončujú úplné stredné vzdelanie a už od 15 do 18 rokov majú možnosť ukončiť stredoškolské vzdelávanie, hoci to nie je povinné. Budúci prví zrovnávače absolvujú prvý malý test pred zápisom do školy. Po ukončení vzdelávania na základnej škole si študenti zložia skúšku. Aby ste mohli začať študovať na strednej škole, musíte získať požadovaný počet bodov. V Číne existujú univerzity na univerzitách, a ak študent získa dostatok bodov na to, aby sa pridal k jednej z nich, takmer vždy mu to zaručuje ďalšie prijatie na univerzitu.



https://f000.backblazeb2.com/file/coolpdf2/Universitie+Essay+Writing+Service.pdf
https://f000.backblazeb2.com/file/coolpdf2/Write+My+Essay+4+Me.pdf
https://f000.backblazeb2.com/file/coolpdf2/Biology+Paper+Writing+Service.pdf


Po ukončení školy absolvujú jej absolventi skúšky, ktoré sú absolventmi škôl, ako aj vstupmi na univerzity. Aby ste sa mohli prihlásiť na univerzity, musíte získať minimálny požadovaný počet bodov. Čím vyšší je štatút inštitúcie, tým väčšie sú požiadavky, ktoré môže žiadateľom predložiť. Rovnako ako na Ukrajine má absolvent možnosť prihlásiť sa na niekoľko univerzít. VLASTNOSTI VÝUČBY A PROGRAMY V porovnaní s inými krajinami majú čínski študenti veľkú záťaž, pretože čínsky jazyk je dosť komplikovaný. Študenti trávia 80% študijného času štúdiom svojho rodného jazyka a matematiky. Deti študujú 5 dní v týždni a študujú od 8 do 16 hodín. Typicky je tento režim výučby nasledovný: Od 8. do 11.30 majú študenti hodiny z dôležitých predmetov - to je ich rodný a cudzí jazyk a matematika. Od 11:30 do 14 rokov odpočinku detí - obed. Od 14 do 16 tried sa koná v menších predmetoch - telesná výchova, práca a umenie. Mimochodom, deti by mali byť zapojené do telesnej výchovy v škole najmenej 70 minút týždenne. Kurzy v Číne sú pomerne veľké - zvyčajne od 30 študentov, ale ich počet zvyčajne dosahuje 70 ľudí. Akademický rok v krajine trvá dva semestre. Rovnako ako na Ukrajine, na konci každého študentského bodu sa udeľujú body, takže rodičia si môžu byť vždy vedomí úspechu dieťaťa. Disciplína na školách je veľmi náročná - ak študent nenavštevuje 12 tried bez dobrého dôvodu, je vylúčený. Zaujímavé fakty o školách v Číne: 1. Poplatky sa účtujú každý deň na školách. Ráno v škole sa začína účtovanie poplatkov a potom prechádza vládca, po ktorom sú študenti informovaní o správach a vlajka je zdvihnutá. 2. Na mnohých školách v Číne nie je kúrenie, takže v zime môžu študenti študovať aj na vrchnom oblečení. 3. Počas prvých šiestich mesiacov štúdia sa čínske deti učia 400 znakov. 4. U čínskych študentov neexistujú denníky - iba zápisník, v ktorom sú úlohy napísané. Rodičia môžu sledovať úspechy dieťaťa iba na základe overených testov, ktoré učitelia distribuujú študentom.



Martha Simons

A 27-year-old freelance journalist based in London, specialising in the media industry.