Obývacia izba

Obývacia izba v skutočnosti hrá úlohu vizitky akéhokoľvek domu, či už ide o luxusný vidiecky dom alebo skôr skromný byt vo výškovej budove sovietskej éry. V každom prípade je to miesto, kde sa večer stretávajú príbuzní, kde sa oslavujú malé rodinné oslavy a kde sa prijímajú blízki hostia. Na jeho usporiadanie sú stanovené nezvyčajné požiadavky, pretože musia nevyhnutne kombinovať pohodlie a pohodlie s kompetentným začiatkom budovania štýlu, pričom sa musí zohľadniť veľkosť a nezaťaženie zbytočnými podrobnosťami a dekoráciou.


Pretože pôvodné objekty sa veľmi líšia veľkosťou, rozmiestnením a materiálmi výroby, návrhári navrhujú odlišný prístup k navrhovaniu a usporiadaniu rôznych typov obývacích izieb.

https://uploads.codesandbox.io/uploads/user/eba4cc0c-037f-4db6-baa9-5af42bc22f81/_0cC-How%20writers%20make%20money.pdf
https://uploads.codesandbox.io/uploads/user/eba4cc0c-037f-4db6-baa9-5af42bc22f81/sDEq-Research%20Paper%20Work.pdf
https://uploads.codesandbox.io/uploads/user/eba4cc0c-037f-4db6-baa9-5af42bc22f81/3WXp-Best%20Pay%20for%20Essay%20Website.pdf


https://uploads.codesandbox.io/uploads/user/eba4cc0c-037f-4db6-baa9-5af42bc22f81/T41w-Cool%20Math%20Games.pdf



Usporiadanie obývacích izieb v štandardných bytoch
Z hľadiska funkcií, ktoré sú im pridelené, je usporiadanie malých obývacích izieb mimoriadne náročnou úlohou, ktorá si vyžaduje vážne triky a dizajnové inovácie. Zvážte ich z hľadiska dôležitosti.

Rozšírenie priestoru. Prioritou by mali byť vertikálne povrchy, napríklad úzke vysoké skrinky, ktoré ponechávajú viac priestoru pre pohyb a vizuálne rozširujú miestnosť. Tam, kde obývacia izba prechádza do lodžie alebo jedálne, je žiaduce zvýrazniť svetlý prízvuk alebo dať tam otvorené police - táto technika pomôže vizuálne zväčšiť priestor. V malých obývacích izbách je kontraindikovaný masívny nábytok alebo príliš veľká televízna obrazovka.
Prístup k výberu nábytku do obývacej izby. Pokiaľ ide o výber nábytku, je potrebné pamätať na to, že tmavé tóny a matné povrchy nielen zväčšujú priestor, ale tiež ho opticky zmenšujú. Preto by mal byť nábytok kombinovaný vo farbe stien, byť svetlé odtiene, niesť poplatok ľahkosti a vzdušnosti. V malej miestnosti by nemal zaberať leví priestor. Je potrebné uprednostniť predĺžené siluety, priehľadné svetelné materiály, lesklé a lesklé povrchy. Najefektívnejší bude nábytok, ktorý nesie niekoľko funkčných nákladov: napríklad pohovka s úložnými boxmi a rohovým stolom alebo stôl s niekoľkými vstavanými policami. Dôrazne sa odporúča používať zrkadlá, ktoré rozširujú priestor a zaplňujú ho svetlom. Napríklad zrkadlá v skriniach knižnice alebo na sklonoch okien.
Správne osvetlenie. Pomocou svetla je možné rozdeliť aj malú obývačku na niekoľko zón. Napríklad vďaka dobre premyslenému svetelnému scenáru môžete prideliť miesto na čítanie (najlepšie osvetlené elegantným tienidlom) alebo jedálenský kút osvetlený tienidlom nízko umiestneným na stole alebo v relaxačnej zóne, ktorý je zvýraznený vysokými lampami. To znamená, že si musíte zvoliť rôzne žiarovky, zjednotené v jednom štýle riešenia a umiestnené na rôznych miestach v obývacej izbe.

Usporiadanie veľkých obývacích izieb
Zdá sa, že usporiadanie obývacích izieb vo vidieckych chalupách alebo veľkých apartmánoch nemá žiadne štylistické obmedzenia. Veľká časť miestnosti však spôsobuje ďalšie ťažkosti z hľadiska vytvárania pohodlia. Pri výbere moderného a-la hi-tech štýlu majú často veľké obývacie izby nadmerný nádych úradnosti a chladu, alebo sa v prípade dôrazu na klasicizmus príliš nasýtia dekorom a sú vizuálne objemné. Preto pri zdobení interiéru veľkých obývacích izieb, pri výbere nábytku a svetelných zdrojov pre ne musíte byť veľmi opatrní.

Tu sú základné odporúčania:


Pri výbere farebnej schémy sa musíte zamerať na svoje vlastné preferencie - pre obývačky v tomto ohľade neexistujú žiadne prísne obmedzenia. Preto je výber prevažujúcich farieb určený inštaláciou na zvolený dizajnový štýl.
Nábytok by nemal byť príliš prepracovaný a nasýtený detailami. Je lepšie uprednostniť elegantný, vizuálne ľahký, elegantný a funkčný nábytok.
Pri zdobení okien je lepšie zvoliť dlhé rovné záclony hlboko nasýtených tónov.
Územné vymedzenie obývacej izby sa prednostne vykonáva pomocou osvetlenia. Malo by existovať niekoľko nezávislých svetelných zdrojov, ale stredobodom je zvyčajne veľký elegantný luster.
Účelom dekorácie je zdôrazniť všeobecný štýl obývacej izby a urobiť z nej harmonický celok. Najživšie a najbohatšie osviežujú a zdobia interiér obývacej izby - rastlinné kvety alebo svetlé kytice.
Na dosiahnutie maximálneho komfortu pri komunikácii je potrebné zoskupiť nábytok podľa územného členenia miestnosti. Preto je vhodnejšie usporiadať proti sebe stoličky a pohovky.
V rekreačnej oblasti môže byť krb (umelý alebo skutočný), veľká pohovka, niekoľko pohodlných kresiel, konferenčný stolík na kávu alebo dezert a mäkký koberec. Ak je priestor dosť obmedzený, namiesto objemnej pohovky je lepšie vložiť vrecia z fliaš alebo fazule.
Čítacia plocha môže obsahovať hojdacie kreslo a knižnicu alebo otvorené police na knihy neobvyklého usporiadania. Zdrojom osvetlenia môže byť podlahové svietidlo aj nástenná svietnica. Pri navrhovaní obývacej izby v podkroví alebo škandinávskom štýle to tiež dovoľujeme




Martha Simons

A 27-year-old freelance journalist based in London, specialising in the media industry.