Plán vykonávania jazykového článku je schválený

Ministerstvo školstva schválilo cestovnú mapu na implementáciu článku 7 zákona o vzdelávaní vo všeobecných stredných školách na roky 2019-2023. Zodpovedajúci príkaz podpísala ministerka školstva Lilia Grinevich.



https://irp-cdn.multiscreensite.com/cd6e957b/files/uploaded/How%20to%20teach.pdf

Plán obsahuje 10 bodov, ktoré by mali prispieť k implementácii článku zákona, ktorý definuje štátny jazyk ako jazyk vzdelávacieho procesu vo vzdelávacích inštitúciách.

Najmä v nasledujúcich rokoch ministerstvo školstva plánuje vytvoriť ďalšie podmienky na štúdium ukrajinského jazyka, poskytnúť školám vzdelávaciu literatúru v ukrajinskom jazyku, vytvárať online zdroje na štúdium ukrajinského jazyka pre študentov, organizovať jazykové tábory pre študentov a zlepšovať zručnosti učiteľov, ktorí vyučujú v triedy s výučbou v jazykoch národnostných menšín.

Plán vykonávania jazykového článku obsahuje zoznam opatrení na zachovanie národnej identity pôvodných obyvateľov a národnostných menšín a na podporu ukrajinského vzdelávania v zahraničí.

https://irp-cdn.multiscreensite.com/cd6e957b/files/uploaded/structure.pdf
https://irp-cdn.multiscreensite.com/cd6e957b/files/uploaded/Essay%20Writers%20in%20History.pdf
https://irp-cdn.multiscreensite.com/cd6e957b/files/uploaded/pay%20for%20essay.pdf

Rovnako ministerstvo školstva plánuje v rámci implementácie cestovného plánu konzultovať s verejnosťou, zúčastňovať sa na medzinárodnej spolupráci a nadviazať komunikáciu o reforme vzdelávania.

Na implementácii jazykového článku zákona o vzdelávaní sa bude zúčastňovať Riaditeľstvo predškolského a školského vzdelávania ministerstva školstva a vedy, riaditeľstvo vysokoškolského vzdelávania a vzdelávania dospelých ministerstva školstva a vedy, Inštitút pre modernizáciu obsahu vzdelávania a Ukrajinské stredisko pre hodnotenie kvality vzdelávania, ktoré bude štvrťročne podávať správy o implementácii aktivít stanovených na ceste. mapa.



















Martha Simons

A 27-year-old freelance journalist based in London, specialising in the media industry.