Existuje niekoľko všeobecne

Existuje niekoľko všeobecne akceptovaných stratégií na zvýšenie ziskovosti pri programovaní. V tomto článku budeme hovoriť o 3 účinných spôsoboch, ako sa stať bohatším vývojárom.



# 1 - Vývoj softvéru a kvalita riadenia
Práca manažérov je vysoko oceňovaná v akejkoľvek oblasti, IT nie je výnimkou. Technickí a všeobecní manažéri dostávajú v priemere 200 tisíc rubľov mesačne. Softwaroví architekti so systémovými inžiniermi nie sú ďaleko za nimi - ich plat je asi 180 000 rubľov.

https://storage.googleapis.com/coolpdf/cav.pdf

Ako to môže znieť paradoxne, dobrý režisér nie je povinný vlastniť dôkladné znalosti technológie. Hlavná vec, ktorú musí byť vodca: energický, organizovaný a charizmatický; byť schopný rokovať, pracovať s tímom, koordinovať jeho činnosti. Práve títo jednotlivci najčastejšie a najrýchlejšie dosahujú úspech v riadení.



https://efrank.s3.eu-central-1.amazonaws.com/math2.pdf
https://storage.googleapis.com/coolpdf/SERVICE%20FOR%20WRITING%20AN%20ESSAY.pdf
https://storage.googleapis.com/coolpdf/Buy%20an%20essay.pdf

zlepšiť manažérske zručnosti (komunikatívny, time management, atď.);
rozšíriť okruh komunikácie, začať projekty;
hovoriť o vašich úspechoch v rámci organizácie aj mimo nej;
poznať ekonomiku projektov;
vždy zodpovedajte za výsledok („spustenie produktu“, nielen „napíšte kód“).
# 2 - Naučte sa populárne jazyky
Podľa údajov z roku 2019 dostávajú najväčšie platy odborníci z krajín Elixir, Go, Kotlin, Scala a Objective-C. Ich priemerný mesačný príjem je 130 tisíc rubľov.



Programátori Ruby, Java, C #, C ++ a Python s platom asi 100 tisíc sú o niečo pozadu. Všimnite si, že najlepší vývojári všetkých týchto jazykov dostávajú 250 alebo dokonca 300 tisíc rubľov.



Čo robiť:

učiť sa Java - v dopyte, dobre platiť;
učiť sa Golang - dopyt, malá konkurencia, vysoké platy;
Naučte sa Python - pohodlné, sľubné, slušné platy.




# 3 - Vedecké údaje o vede
Sieť je plná obrovského množstva údajov a teraz sú veľmi potrební odborníci, ktorí sú schopní so všetkými týmito informáciami pracovať: proces, analýza, štruktúra atď. Je ich veľmi málo a tento druh činnosti možno s istotou nazvať povolaním budúcnosti.



Čo robiť:

začnite sa učiť vedu o údajoch, analytiku a programovací jazyk Python - tu sú 3 hlavné oblasti;
zúčastňovať sa na konferenciách, zúčastňovať sa stretnutí venovaných tejto téme. Táto sféra sa vynára len preto, že musíte pozorne sledovať najnovšie správy.




Hlavné tajomstvo
Bez ohľadu na to, čo hovoria štatistiky, život každého jednotlivca zriedka spĺňa normy a dodržiava pravidlá. Máte šancu stať sa bohatým vývojárom v Pythone, získať 350 000 rubľov alebo veľmi populárnym softwarovým inžinierom 1C s platom viac ako 1 milión rubľov, ktoré budete ochotní zaplatiť za riešenie neuveriteľne zložitých úloh. V druhom prípade nebudete spadať do priemerných štatistických hodnôt, ale stanete sa úspešnou výnimkou.



Kľúčové pravidlá bohatstva:

dobrá znalosť zvoleného jazyka;
netrápte sa viac o samotnom programovaní, ale o tom, ako najlepšie vyriešiť problémy svojich zákazníkov, zákazníkov a zamestnávateľov;
zoznámiť sa, komunikovať, demonštrovať svoje úspechy, zaujímať sa o prácu iných ľudí, variť medzi vývojármi a prinútiť ich variť sa s vami.


Jedným slovom, nečakajte na mannu z neba - bohatstvo samo o sebe neklesne. Aj keď ste programátori, už to veľmi dobre viete.

Martha Simons

A 27-year-old freelance journalist based in London, specialising in the media industry.