Bez nej nie je existencia a rozvoj spoločnosti nemožný


Bez nej nie je existencia a rozvoj spoločnosti nemožný. Dobré vzdelanie si vyžaduje značné finančné náklady od štátu. Najviac zo všetkých na základné a stredné vzdelávanie prideľuje vláda Aljašky. Somálsko míňa najmenej peňazí. Nie je prekvapujúce, že práve v tejto krajine je zaznamenané najvyššie percento negramotnosti. V roku 1990 to bolo 76%.




Nedostatok kvalitného prenosu?
Vyskúšajte webpush! Akékoľvek vertikály. Ponuky od 0,001 USD, CTZ, CZK, CPA. 10 000 priamych vydavateľov.
Viac informácií
ads.adsterra.com
Yandex
V súčasnosti vzdelávací proces udržiava krok s časom a pokrokom, technickým aj vedeckým - pomáha študentovi aj učiteľovi. Dnes už nie je potrebné triediť tony vzdelávacích materiálov alebo tráviť veľa času hľadaním internetu na prípravu vzdelávacieho procesu - stačí ísť na webovú stránku koncpekt.ru a zoznámiť sa na jednom mieste s pracovnými programami pre základné, stredné a vyššie triedy, poznámky k lekciám a oveľa viac , Dnes však nejde o to, ale o 10 najneuveriteľnejších faktov o vzdelávaní.

1. Oxford, Cambridge a Sorbonne sa považujú za najstaršie univerzity, ktoré v súčasnosti pracujú. Tento názor je však chybný. Najstaršou je marocká univerzita v Karauine. Prvé študentov prijal v roku 859. e.
Zaujímavé fakty o vzdelávaní

2. Učenie nikdy nie je neskoro. Dokázala to americká Elizabeth Eichelbaum. Čoskoro potom, čo oslávila 90. narodeniny, získala titul Ph.D.


https://storage.googleapis.com/coolpdf/Smart%20Essay%20Writing%20Service.pdf
https://storage.googleapis.com/coolpdf/How%20to%20choose.pdf
3. Skutočným „večným študentom“ bol britský Robert Cronin. V roku 1948 vstúpil do Princetonu na Katedru biológie. Cronin získal diplom až v roku 2000 vo veku 72 rokov. V dôsledku toho sa Robert Cronin, ktorý strávil 52 rokov štúdiom na univerzite, stal jeho najstarším absolventom.


4. V indickom meste Lucanu sa nachádza škola so sídlom v Montessori. Je veľmi populárna. V roku 2003 bolo prijatých takmer 28 000 žiadostí o štúdium.


5. Úžasnú vernosť a priateľstvo preukázali absolventi jednej zo škôl grófstva Cherokee, ktorí ukončili štúdium v ​​roku 1929. Napriek všetkému sa každý rok stretli. Po 74 rokoch prišlo na stretnutie absolventov iba 9 z 30 ľudí.

6. Nie každý sa snaží vidieť tých, s ktorými kedysi sedeli pri jednom stole. Napríklad bývalá materská škola Miss Blanche Miller a študenti škôl sa rozhodli spojiť až po 70 rokoch. Do tejto doby už takmer polovica bývalých študentov už nežila.

7. V Nemecku prišlo viac ako 2,5 tisíce bývalých študentov, aby zablahoželali škole k jej stému výročiu. Bolo to najmasívnejšie stretnutie absolventov.

8. Aby sa ich deti mohli stať skutočnými dámami a pánom, musia rodičia študentov Medzinárodnej školy Ivloa Spencer (Londýn) zaplatiť najmenej 77,5 tisíc libier. Tréning trvá iba mesiac. Celou dobu žijú študenti v prestížnych hoteloch, študujú etiketu, chodia do divadiel.

9. V roku 2003 sa na austrálskej škole v Leydley konala prednáška o biológii profesora Marie Barrowsovej, ktorá trvala 54 hodín. Prišlo ju počuť 26 ľudí.


10. Americký vedec-hypnoterapeut Roland Dant v roku 1986 absolvoval dvojdňový prednáškový kurz. Za to dostal rekordný poplatok vo výške viac ako 3 milióny dolárov.

Martha Simons

A 27-year-old freelance journalist based in London, specialising in the media industry.