Jedným z najdrahších

Jedným z najdrahších, ale aj najprestížnejších na svete je švajčiarske súkromné ​​vzdelávanie. Bohatí rodičia sa snažia za každú cenu poslať svoje dieťa študovať do Švajčiarska, kde sa v 19. storočí objavili súkromné ​​internátne školy. Koniec koncov, práve tu dostávajú študenti nielen vedomosti, ale rozvíjajú aj svoju myseľ, telo a ducha. Je pravda, že ani elitný penzión, ani partnerská spoločnosť ani vysoko profesionálni učitelia nemôžu dať dieťaťu to najdôležitejšie: lásku a starostlivosť o rodičov.





Švajčiarske internátne školy boli pôvodne určené na samostatné vzdelávanie predstaviteľov rôznych náboženstiev a tiež učili chlapcov a dievčatá na rôznych školách. Ak boli predstavitelia šľachty vychovávaní v mužských dôchodkoch, ženy pre ne pripravili hodné manželky. Dnes môžu chlapci a dievčatá, ktorí praktizujú rôzne náboženstvá a prijímajú nielen zástupcov šľachty, ale aj len deti z bohatých rodín, spoločne študovať v jednej súkromnej škole.

http://www.minibb.com/forums/storage/misc/19.pdf
https://www.uchportal.ru/_bd/8/831.pdf

Internátne školy vo Švajčiarsku sa spravidla nachádzajú na malebných miestach. Má mierne podnebie, čerstvý vzduch, úžasnú prírodu a všetky podmienky na štúdium. Nemali by ste však vôbec idealizovať drahý penzión. Mnoho detí zúfalo túži po svojich príbuzných a dokonca sa cítia jednoducho opustené.

Zatiaľ čo ich rovesníci sa každý deň vracajú zo školy domov a vidia svojich rodičov, stravníci sú nepretržite v rovnakom uzavretom priestore. Epidémia vypukne často v penziónoch: dospievajúci môžu byť závislí na drogách a alkohole, môžu sa snažiť prilákať pozornosť k sebe alebo dokonca životom znížiť svoje skóre.


Školský program je navrhnutý na 12 rokov, ale deti z iných krajín najčastejšie prichádzajú okamžite na maturitné kurzy. Na zvládnutie medzinárodného bakalárskeho programu stačia dva roky. Po 12. ročníku absolventi spravidla pokračujú v štúdiu na univerzitách v Amerike a Veľkej Británii, ale vo Švajčiarsku nie je toľko ľudí, ktorí by chceli študovať ďalej.

Náklady na školenie a údržbu vo švajčiarskom penzióne sa pohybujú od 15 do 120 tisíc švajčiarskych frankov ročne. To je dosť drahé, ak si uvedomíte, že na švajčiarskych univerzitách sa náklady pohybujú od tisíc do štyroch ročne.




Martha Simons

A 27-year-old freelance journalist based in London, specialising in the media industry.