Je známe, že štúdium v ​​Anglicku je drahé

Je známe, že štúdium v ​​Anglicku je drahé. Preto sa väčšina študentov spolieha na granty a štipendiá, ktoré im pomôžu zaplatiť za štúdium a ubytovanie v krajine.

Aké programy finančnej podpory existujú v Anglicku? Kto môže získať pomoc? Pripravili sme pre vás 10 najlepších grantov a štipendií, ktoré zaujmú nielen študentov, ale aj iných vysťahovalcov z Anglicka.





Kreatívne štipendiá

Ako platiť za štúdium v ​​Anglicku?



https://ik.imagekit.io/3jniimav9z/Essay_Writing_Service_2_E91Tw2kcj.pdf
https://ik.imagekit.io/3jniimav9z/American_paper_writing_service_32yJyEIA2.pdf




Nadácia kopca

Hill Charity Fund poskytuje granty občanom Ruska a Izraela (ruského pôvodu), ktorí študujú na Oxfordskej univerzite.

Granty pokrývajú všetky výdavky študenta na štúdium a ubytovanie, štipendium môže získať bakalársky a magisterský študent ktorejkoľvek fakulty. Aby študent získal grant, musí mať vynikajúci akademický výkon a diplom z ruskej alebo izraelskej univerzity.



Štipendium felixu

Štipendium Felix je určené pre študentov s nízkymi príjmami z mnohých krajín vrátane Ruska, ktorí chcú študovať v Anglicku na magisterskej alebo doktorandskej úrovni. Štipendiá sú k dispozícii pre študentov vstupujúcich na Oxfordskú univerzitu, Reading University a School of Oriental and African Studies pre akúkoľvek špecializáciu.

Finančná podpora pokrýva výdavky študenta na školné, ubytovanie a obojsmerné lety a zahŕňa aj ďalšie platby na pomoc pri kúpe kníh, oblečenia, jedla atď.

Ak chcete získať štipendium, musíte mať vynikajúci akademický výkon a byť členom chudobnej rodiny. Uchádzač musí mať titul získaný na univerzite svojej krajiny a nesmie byť starší ako 30 rokov. Študenti, ktorí majú skúsenosti so štúdiom v zahraničí a študenti, ktorí po ukončení štúdia neopustia Anglicko, sa nemôžu zúčastniť štipendijnej súťaže.



Arts Council England

Anglická rada pre umenie poskytuje rôzne granty študentom tvorivých a umeleckých predmetov v rozmedzí 1 000 - 100 000 GBP. O granty sa môžu uchádzať cudzinci, ktorí vykonávajú akúkoľvek tvorivú prácu, od písania po divadlo a tanec.



Rada pre hospodársky a sociálny výskum

Rada pre hospodársky a sociálny výskum poskytuje veľké granty, ktoré môžu dosiahnuť až 1 milión GBP, organizáciám a jednotlivým výskumným pracovníkom, ktorí plánujú vykonávať rozsiahly inovačný výskum v Spojenom kráľovstve v profesionálnom alebo akademickom kontexte.



Postgraduálne ocenenie Doroty Hodgkinovej

Štipendium je určené pre mladých vedcov vstupujúcich na univerzity v Anglicku na doktorandské programy pre výskum v oblasti spoločenských vied, medicíny, technológie alebo prírodných vied. Štipendijný program spolupracuje iba s 20 univerzitami v krajine, vrátane Cambridge University, Oxford University a London School of Economics.



Veľký lotériový fond

Fond poskytuje granty od 300 do 10 000 GBP pre všetkých vrátane zahraničných študentov, ktorí chcú realizovať konkrétny sociálny projekt v Anglicku v rôznych oblastiach, od ochrany životného prostredia po pedagogiku a medicínu. Na získanie grantu je potrebné preukázať províziu fondu spoločenský význam jeho projektu.



Nadácia Wincott

Nadácia každoročne poskytuje 2 granty mladým novinárom z východnej Európy a bývalému ZSSR, ktorí píšu na tému ekonómia. Grant zahŕňa 3 mesačné štúdium žurnalistiky na Oxfordskej univerzite a návštevu významných britských publikácií. Po ukončení štúdia musí študent predložiť písomné práce na vopred vybranú tému z oblasti ekonómie v dĺžke približne 10 000 slov.



Športové Anglicko

Táto organizácia je vo vlastníctve štátu a poskytuje podporu jednotlivým športovcom a športovým spoločnostiam. Granty sa vydávajú vo výške 300 GBP a môžu prekročiť 1 milión GBP, pokiaľ ide o projekt týkajúci sa športových klubov, modernizácie alebo opravy štadiónov a iných športových zariadení v Anglicku.



škrupina

Shell poskytuje štipendiá študentom na mnohých britských univerzitách vrátane King's College London a Oxbridge. Štipendium pokrýva náklady na školné, ubytovanie a obojsmerný let.

Uprednostňujú sa uchádzači, ktorí predtým v Anglicku neštudovali a študujú jeden z prioritných predmetov, ktorých zoznam sa každý rok mení. Študent by už mal mať vysokoškolský diplom (s minimálnym bakalárskym vzdelaním), ktorý by sa mal vyznačovať vysokým akademickým výkonom a dobrou znalosťou angličtiny (IELTS - od 7,5). Uchádzač o štipendium nesmie byť starší ako 35 rokov.



Inovujte Veľkú Britániu

Tento fond môže výrazne podporiť mladých podnikateľov vrátane cudzincov v oblasti malých a stredných podnikov v Anglicku. Podnikateľom v oblasti vedy a techniky sa udeľujú granty až do výšky 250 000 GBP. Môžete minúť peniaze na vypracovanie obchodnej stratégie, prieskum trhu, nákup vybavenia, podporu podnikania, realizáciu projektov atď.



Martha Simons

A 27-year-old freelance journalist based in London, specialising in the media industry.