Prvá zmienka

Prvá zmienka o masle sa objavila v roku 2000 pred Kristom a ešte skôr. Hindi používali roztavené kravské maslo, aby ponúkli bohom, pre starovekých Grékov a Rimanov to bol liek, a iba v severnej Európe v 5. storočí sa maslo dostalo na zoznam chutných a zdravých potravín. Je zaujímavé, že nórski námorníci vzali sudy masla na námorné lode. Pomerne pravdepodobne ho pridali do rôznych jedál a pripravili sendviče - rovnako ako šírime mäkké a voňavé milieuské maslo na toasty a rožky.



Kto sú ropné podrážky a maslobitnaya
Zaujímavé fakty o masle

Ľudia, ktorí pripravovali kravské maslo, sa v dávnych dobách nazývali olejovými solmi a miestnosť, v ktorej sa uskutočňoval víriaci proces a kde bola vysoká a úzka vaňa s lievikom a vekom, sa volala olejový mlyn alebo olejový mlyn.

Je zaujímavé, že v Rusku sa maslo šľahané z najčerstvejšej smotany považovalo za najlepší produkt. Maslo vyrobené z kyslej smotany a mlieka sa dostalo do potrieb kuchyne, nazýva sa to kuchyňa. Bolo to veľmi chutné maslo vyrobené zo smotany alebo kyslej smotany a mizlo v ruskej peci.

V dnešnej dobe zostali základy technológie na prípravu reálneho oleja a jeho zloženia takmer rovnaké, iba krém sa najskôr vyčistí, pasterizuje, ochladí a až po šľahaní. Výsledkom je, že sa získajú olejové zrná, ktoré sa premyjú z cmaru a stlačia, a potom sa formujú do hustej a rovnomernej vrstvy. Výroba 1 kg prírodného oleja navyše vyžaduje 25 litrov mlieka.

Ale v iných národných kuchyniach sa olej pripravuje podľa rôznych receptúr, do ktorých sa pridáva kardamón a ružová voda, mäta a citrónová šťava, bazalka, muškátový orech a koriander, mango a orechy, greeny, žĺtky, mrkva, jablká, med, syr alebo cesnak. ,

Aké je použitie masla
Zaujímavé fakty o masle

Najdôležitejšou hodnotou masla je mliečny tuk, ktorý pomáha vstrebávať vápnik, a preto maslo pomáha predchádzať artritíde.

Tento produkt je tiež bohatý na vitamíny A, E, D, PP a B a zdravé stopové prvky - horčík, vápnik, draslík, železo, fosfor a zinok. Maslo navyše obsahuje 150 mastných kyselín potrebných na udržanie normálneho fungovania nášho tela. Olej je nevyhnutný pre dobrý zrak, pre mladosť a krásu pokožky, nechtov a vlasov, pre syntézu pohlavných hormónov a zdravých ciev. Maslo je vynikajúcim zdrojom energie, preto musí byť súčasťou stravy, najmä v chladnom podnebí. A čo je najdôležitejšie, maslo je bohaté na kyselinu olejovú, ktorá pomáha bojovať proti zhubným nádorom.

Fólie proti slnečnému žiareniu
Zaujímavé fakty o masle

Nie každý vie, že na slnku oxiduje maslo, stráca vitamíny a cenné vlastnosti, zožltne a nechutí dobre. Z tohto dôvodu nikdy nekupujte maslo zabalené do pergamenu alebo celofánu. Takýto výrobok sa dá ťažko považovať za prospešný pre zdravie.

Kvalita balenia produktu nie je o nič menej dôležitá ako jeho zloženie, napríklad Milieu maslo je balené v štýlovej lepenkovej škatuli s vrstvou papiera odolného voči mastnotám a zasúvateľným kontajnerom - ide o ideálne balenie na domáce skladovanie masla. Vo vnútri kartónu je potiahnutá fóliou, ktorá zaisťuje bezpečnosť produktu v chladničke. Neprenášajte olej do olejničky, najmä do pohára - Milya sa vo výrobnom obale cíti skvele, na bočnej stene ktorej je stupnica presného dávkovania.

Mimochodom, za starých čias bol olej zabalený do látky namočenej vo vode zmiešanej s vínnym octom alebo zabalený do listov kapusty.


https://github.com/faustjonson2/hubson2/blob/master/wrs.md
https://github.com/faustjonson2/hubson2/blob/master/pws.md
https://github.com/faustjonson2/hubson2/blob/master/dmh.md

Martha Simons

A 27-year-old freelance journalist based in London, specialising in the media industry.