Dabar, norint sėkmingai organizuoti puikių patiekalų klasės restoraną, neužtenka turėti „Michelin“ žvaigždę - jums reikia estetinio ir gastronominio pripažinimo iš „50 geriausių pasaulio restoranų“ ekspertų. Gyvenimo ratas išsiaiškina, kurios šalys formuoja pasaulio gastronominio žemėlapio tendencijas, kas ir kodėl pirmauja pastarųjų metų reitinguose, ir tai, kaip Ukraina tapo „balta dėme“ gastronominėje geografijoje.
Nuo 2002 m. 50 geriausių pasaulio restoranų geriausių restoranų reitingas keliavo po pasaulio gastronominius regionus. Per 15 metų buvo suformuoti net individualūs žemyno reitingai: 50 geriausių Azijos restoranų (26 šalys), 50 geriausių Lotynų Amerikos restoranų (21 šalis), kur restoranai susiranda pripažinimą ir pradeda populiarėti visame pasaulyje. Tačiau projektas iš tikrųjų tapo globalus, kai po 13 metų apdovanojimų ceremonijos Londone, restoranų inauguracija pradėjo keliauti po pasaulį: 2016 m. - Niujorkas, 2017 m. - Melburnas (Australija), o 2018 m. Birželio 19 d. Mes sužinojome apie geriausius pasaulio restoranus. iš regiono, kuriame yra didelė „Michelin“ žvaigždute pažymėtų įmonių koncentracija kvadratiniame metre - Bilbao (Baskų kraštas, Ispanija).
Italija: lėtas maistas ir greitas maistas
Italų virtuvė gali būti laikoma nacionaline bet kurioje pasaulio šalyje. Galbūt todėl, kad emigrantai iš Italijos ją visur pasiima į širdį. Paruošti naminiai makaronai, auginama vyšnia ir bazilikas, gaminama net mocarela, kad ir kur jie būtų. Italai visiškai konservatyvūs savo gastronomijos įpročiais: molekulinės technologijos, greitas maistas - veltui! Pavyzdžiui, 1986 m. Pasirodžius pirmiesiems „McDonald's“ Romoje, restoranų savininkai nemokamai atidavė spagečius praeiviams, o tais pačiais metais Italijos Bra mieste buvo įkurta „Slowfood“ organizacija, kuri vis dar propaguoja klasikinį „lėtą maistą“.
Tačiau tradicinė italų virtuvė, kuri buvo ginama šimtmečius ir leido jai išpopuliarėti, neleido jai virsti sudėtinga, novatoriška ir madinga. Vienas iš įrodymų - pirmą kartą finišavęs italų restoranų reitingas viršija 50 geriausių pasaulio restoranų reitingą tik 2016 m. (Antra vieta 2017 m.)! Tai buvo virėjos Massimo Bottour virėja Osteria Francescana (Modena, Italija), dar vadinama Jimmy Hendricks iš gastronomijos už virtuoziškus-psichodelinius kūrinius ant lėkštutės. Tai nėra tradicinis požiūris į vietinę virtuvę, bet ir draugystė su puikiu šefu Ferrandu Adria, su kuriuo Bottura sukūrė Baskų kulinarijos centrą, papildė pažangą italų virtuvėje.
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/e0/Hypnotic_Memory.pdf
https://gitter.im/densmitt88/community
Nuo 2002 m. 50 geriausių pasaulio restoranų geriausių restoranų reitingas keliavo po pasaulio gastronominius regionus. Per 15 metų buvo suformuoti net individualūs žemyno reitingai: 50 geriausių Azijos restoranų (26 šalys), 50 geriausių Lotynų Amerikos restoranų (21 šalis), kur restoranai susiranda pripažinimą ir pradeda populiarėti visame pasaulyje. Tačiau projektas iš tikrųjų tapo globalus, kai po 13 metų apdovanojimų ceremonijos Londone, restoranų inauguracija pradėjo keliauti po pasaulį: 2016 m. - Niujorkas, 2017 m. - Melburnas (Australija), o 2018 m. Birželio 19 d. Mes sužinojome apie geriausius pasaulio restoranus. iš regiono, kuriame yra didelė „Michelin“ žvaigždute pažymėtų įmonių koncentracija kvadratiniame metre - Bilbao (Baskų kraštas, Ispanija).
Italija: lėtas maistas ir greitas maistas
Italų virtuvė gali būti laikoma nacionaline bet kurioje pasaulio šalyje. Galbūt todėl, kad emigrantai iš Italijos ją visur pasiima į širdį. Paruošti naminiai makaronai, auginama vyšnia ir bazilikas, gaminama net mocarela, kad ir kur jie būtų. Italai visiškai konservatyvūs savo gastronomijos įpročiais: molekulinės technologijos, greitas maistas - veltui! Pavyzdžiui, 1986 m. Pasirodžius pirmiesiems „McDonald's“ Romoje, restoranų savininkai nemokamai atidavė spagečius praeiviams, o tais pačiais metais Italijos Bra mieste buvo įkurta „Slowfood“ organizacija, kuri vis dar propaguoja klasikinį „lėtą maistą“.
Tačiau tradicinė italų virtuvė, kuri buvo ginama šimtmečius ir leido jai išpopuliarėti, neleido jai virsti sudėtinga, novatoriška ir madinga. Vienas iš įrodymų - pirmą kartą finišavęs italų restoranų reitingas viršija 50 geriausių pasaulio restoranų reitingą tik 2016 m. (Antra vieta 2017 m.)! Tai buvo virėjos Massimo Bottour virėja Osteria Francescana (Modena, Italija), dar vadinama Jimmy Hendricks iš gastronomijos už virtuoziškus-psichodelinius kūrinius ant lėkštutės. Tai nėra tradicinis požiūris į vietinę virtuvę, bet ir draugystė su puikiu šefu Ferrandu Adria, su kuriuo Bottura sukūrė Baskų kulinarijos centrą, papildė pažangą italų virtuvėje.
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/e0/Hypnotic_Memory.pdf
https://gitter.im/densmitt88/community