Практично свако од нас се свакодневно препушта врућем, мирисном чају који има толико много врста и укуса, са и без адитива, они се такође разликују по својим својствима. У овом чланку ћемо говорити о двије најпопуларније врсте чаја, црној и зеленој. У ствари, они су направљени од једне биљке, једина разлика је у начину обраде одређеног чаја, али најважнија разлика између њих је утицај на људски организам. Црни чај прелази на дужи начин пре доласка на полице продавнице, а зелени чај готово промаши све ове процесе и стога многи сматрају да је овај тип кориснији, а ако је то у ствари, ми ћемо га детаљно испитати.
Користи и штете од црног и зеленог чаја
У основи, чујемо само о предностима црног и зеленог чаја, то је првенствено због реклама које произвођачи користе за повећање продаје својих производа. Зелени чај се разликује од црног не само по боји, већ и по укусу, има лагани, травнати додир, мало опипљив и свјеж. Црни чај је тежи, има богат и опор окус, у својој ароми можете ухватити медену ноту. Квалитетан чај не би требало да буде горак, у сваком случају, најбоље је изабрати чај од великог листа. Зелени чај има боју у распону од меке жуте до зеленкасте, док је црна од наранчасте са црвеном нотом до тамно браон.
Састав оба типа чаја укључује следеће компоненте:
Танин - има антиинфламаторно дејство, такође бактерицидно и адстрингентно. Ова супстанца у зеленом чају садржи дупло више него у црној боји. Катехини су одлични антиоксиданси, помажу јачању имуног система, као и смањењу броја микроба у телу. Тхеонине - је аналог кафеина, мало је мекши, али изазива исти ефекат као и кофеин - активира мозак, даје енергију, освежава. Витамини П, Б1, Б2, К и Ц, сви ти витамини су део црног и зеленог чаја, али у зеленом чају има их много више, јер се готово не прерађује. Састав чаја много времена проучавају различити научници, али у исто време нису у потпуности открили све састојке који су укључени у њега, у овом тренутку је познато да биљке чаја садрже најмање 130 хемикалија. Од тога, 30-50% екстрактивно - то значи да се растварају у води иу пуној мери у наше тело. Највећа количина екстракта је око 50% у зеленом чају, око 35% у црном чају, а такође се смањује у зависности од старости чаја и начина складиштења.
Сада детаљније анализирамо предности и штетност чаја.
Предности црног чаја:
Стимулише кардиоваскуларни систем Побољшава функцију бубрега и пробаве Побољшава мождану циркулацију, што смањује ризик од можданог удара Побољшава стање и изглед коже. Чисти тело од накупљених токсина Активира метаболизам Храњење чајем од лимуна смањује ризик од трансформације ћелија у рак Садржи танин који смањује број бактерија, црни чај је добар за болести грла. Такође користим црни чај у козметологији за ублажавање натечености и замора очију, као и компримовање подмлађивања Предности црног чаја су велике, али још увек постоје негативни, чак и штетни аспекти конзумације чаја, али они су много мање него корисни, што не може задовољити све љубитеље овог пића.
Штета од црног чаја:
Снажан црни чај боји зубну цаклину Труднице не би требало да пију више од 2 шоље чаја дневно, јер је кофеин укључен и може смањити тежину фетуса. Врући чај иритира једњак и желудац, што може довести до болести пробавног система или чак до деформитета органа. Чај треба попити одмах након што се кува, након 20 минута инфузије започиње процес оксидације и добијате сву повреду црног чаја Користи и штете од црног и зеленог чаја Да
бисте избегли све невоље и уживали у укусном и здравом чају, потребно је не само да изаберете прави производ, већ и да га можете скувати. У Кини, да пијете чај, потребно је одржати цијелу церемонију, не само да је лијепа, већ и чини пиће изненађујуће укусним и корисним. Такођер, Британци себе називају познаватељима и познаватељима овог пића, који тврде да само они знају како правилно кухати и послуживати чај, ево неколико савјета:
Укус чаја директно зависи од квалитета воде, за кување је потребно користити чисту изворску воду или ону која је темељно очишћена од тешких метала. Чај се ни у ком случају не сме кухати у жељезним посудама, већ у порцелану или у екстремним случајевима у стаклу. Кинези су веома пажљиви и пажљиво приступају избору јела, требало би да буду направљени од посебне глине која се може дисати. Такође није важно да се вода правилно загреје, односно да се доведе на жељену температуру. Вода само треба да доведе до кључања, то значи да када мали мјехурићи почну масовно да се дижу од дна, онда их треба уклонити из ватре. Важно је да не претерујете са водом, јер ће у противном уништити већину хранљивих материја у чају, као и дугу прокувану воду.
http://studioartwork.biz/wp-content/uploads/Cheap%20Essay%20Writing%20Service3.pdf
http://tinnitus-research.org/pdf/Cheap%20Essay%20Writing%20Service%204.pdf
http://hotdissertation.com/data/uploads/essay%20writing%20service%203.pdf
http://fordmustanghistory.com/wp-content/uploads/Essay%20Writing%20Service%205.pdf
У основи, чујемо само о предностима црног и зеленог чаја, то је првенствено због реклама које произвођачи користе за повећање продаје својих производа. Зелени чај се разликује од црног не само по боји, већ и по укусу, има лагани, травнати додир, мало опипљив и свјеж. Црни чај је тежи, има богат и опор окус, у својој ароми можете ухватити медену ноту. Квалитетан чај не би требало да буде горак, у сваком случају, најбоље је изабрати чај од великог листа. Зелени чај има боју у распону од меке жуте до зеленкасте, док је црна од наранчасте са црвеном нотом до тамно браон.
Састав оба типа чаја укључује следеће компоненте:
Танин - има антиинфламаторно дејство, такође бактерицидно и адстрингентно. Ова супстанца у зеленом чају садржи дупло више него у црној боји. Катехини су одлични антиоксиданси, помажу јачању имуног система, као и смањењу броја микроба у телу. Тхеонине - је аналог кафеина, мало је мекши, али изазива исти ефекат као и кофеин - активира мозак, даје енергију, освежава. Витамини П, Б1, Б2, К и Ц, сви ти витамини су део црног и зеленог чаја, али у зеленом чају има их много више, јер се готово не прерађује. Састав чаја много времена проучавају различити научници, али у исто време нису у потпуности открили све састојке који су укључени у њега, у овом тренутку је познато да биљке чаја садрже најмање 130 хемикалија. Од тога, 30-50% екстрактивно - то значи да се растварају у води иу пуној мери у наше тело. Највећа количина екстракта је око 50% у зеленом чају, око 35% у црном чају, а такође се смањује у зависности од старости чаја и начина складиштења.
Сада детаљније анализирамо предности и штетност чаја.
Предности црног чаја:
Стимулише кардиоваскуларни систем Побољшава функцију бубрега и пробаве Побољшава мождану циркулацију, што смањује ризик од можданог удара Побољшава стање и изглед коже. Чисти тело од накупљених токсина Активира метаболизам Храњење чајем од лимуна смањује ризик од трансформације ћелија у рак Садржи танин који смањује број бактерија, црни чај је добар за болести грла. Такође користим црни чај у козметологији за ублажавање натечености и замора очију, као и компримовање подмлађивања Предности црног чаја су велике, али још увек постоје негативни, чак и штетни аспекти конзумације чаја, али они су много мање него корисни, што не може задовољити све љубитеље овог пића.
Штета од црног чаја:
Снажан црни чај боји зубну цаклину Труднице не би требало да пију више од 2 шоље чаја дневно, јер је кофеин укључен и може смањити тежину фетуса. Врући чај иритира једњак и желудац, што може довести до болести пробавног система или чак до деформитета органа. Чај треба попити одмах након што се кува, након 20 минута инфузије започиње процес оксидације и добијате сву повреду црног чаја Користи и штете од црног и зеленог чаја Да
бисте избегли све невоље и уживали у укусном и здравом чају, потребно је не само да изаберете прави производ, већ и да га можете скувати. У Кини, да пијете чај, потребно је одржати цијелу церемонију, не само да је лијепа, већ и чини пиће изненађујуће укусним и корисним. Такођер, Британци себе називају познаватељима и познаватељима овог пића, који тврде да само они знају како правилно кухати и послуживати чај, ево неколико савјета:
Укус чаја директно зависи од квалитета воде, за кување је потребно користити чисту изворску воду или ону која је темељно очишћена од тешких метала. Чај се ни у ком случају не сме кухати у жељезним посудама, већ у порцелану или у екстремним случајевима у стаклу. Кинези су веома пажљиви и пажљиво приступају избору јела, требало би да буду направљени од посебне глине која се може дисати. Такође није важно да се вода правилно загреје, односно да се доведе на жељену температуру. Вода само треба да доведе до кључања, то значи да када мали мјехурићи почну масовно да се дижу од дна, онда их треба уклонити из ватре. Важно је да не претерујете са водом, јер ће у противном уништити већину хранљивих материја у чају, као и дугу прокувану воду.
http://studioartwork.biz/wp-content/uploads/Cheap%20Essay%20Writing%20Service3.pdf
http://tinnitus-research.org/pdf/Cheap%20Essay%20Writing%20Service%204.pdf
http://hotdissertation.com/data/uploads/essay%20writing%20service%203.pdf
http://fordmustanghistory.com/wp-content/uploads/Essay%20Writing%20Service%205.pdf